Onko sinulla joku ihminen, joka rakastaa sinua pyyteettömästi, ilman ehtoja? Sellaisena kuin olet, eikä esimerkiksi sen vuoksi mitä teet ja että sinäkin rakastat häntä?

Olisi ihanaa, jos meillä kaikilla olisi tällainen ihminen elämässämme. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole. Itse olen kiinnittänyt viime aikoina huomiota yhteiskunnassamme vallitsevaan valtavaan suorittamisen kulttuuriin. Vaatimuksia satelee monelta suunnalta, ja jo lapsia arvioidaan suoritustensa perusteella vaikkapa alakoulun harrastuskerhossa, mikä on mielestäni aivan käsittämätöntä!

Töissä ihmisiltä vaaditaan yhä kovempia suorituksia. Jos vielä ihan lähimmätkin ihmiset tuntuvat esimerkiksi kehuvan ja kiittävän meitä eniten nimenomaan hyvistä suorituksistamme, omakuvamme saattaa vääristyä.

Parantavaa hyväksyntää

On mahtavaa, kun saa olla oma itsensä. Puutteellisena, haavoittuvana, ja kuitenkin hyväksyttynä ja rakastettuna. Meillä on mielestäni upea käytäntö eräässä seurakuntamme pienryhmässä. Kun käymme läpi niin sanotun kuulumiskierroksen, jokainen saa omalla vuorollaan kertoa muille, mitä omasta elämästään sillä hetkellä haluaa jakaa. Muiden tehtävä on vain kuunnella. Kukaan ei neuvo tai kommentoi, ainoastaan kuuntelee. Olen saanut kokea suorastaan parantavaa hyväksyntää, kun saan olla juuri sellainen kuin olen. Koen, että vaikka kertoisin kuinka kipeistä kokemuksistani tai huonoista puolistani, minut hyväksytään sellaisena. Toki saan kokea tällaista myös muualla kuin tässä ryhmässä.

Toivon, että poikani tulevat muistamaan sen, mitä yritän heille sanoa joka päivä: Taivaan Isi loi sinut juuri tällaiseksi. Olet ihana ja rakastettava. Haluan välittää heille sen kokemuksen, että heitä rakastetaan juuri sellaisina kuin he ovat, ei vaikkapa sen vuoksi mitä he tekevät tai ovat tekemättä. Kumpa osaisimme välittää heille edes pienen aavistuksen huikeasta Jumalan rakkaudesta meitä jokaista kohtaan.

Olemme Jumalan ihmeitä. Hän rakastaa sinua, sellaisena kuin olet. Hän on sinut luonut ja tarkoittanut juuri sinuksi. Hän katsoo sinua ihaillen, hyväksyen ja rakastaen.

Pelot voi voittaa
25.9.2016 Pasi Jaakkola: Rakkauden kaksoiskäsky
Kiitos, kun jaat...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter