Käsi on ihmeellinen Jumalan luomus. Useimmilla meistä on kaksi kertaa viisi sormea, joita ei usein tule edes ajatelleeksi. Käsillään ihmiskunta on taituroinut vaikka mitä. On rakennettu isoa ja pientä rakennusta, valmistettu herkullisia ruokia, silitetty lapsen ja isomman ihmisen poskea ja tehty taideaarteita. Tosin on myöskin satutettu muita, rikottu luomuksia ja sotkettu tätä maapalloa.

Kädessä on 27 luuta sekä kunnioitettava määrä lihaksia ja hermoja. Kynnetkin vielä. Meillä on jokaisella omanlaiset sormenjälkemme, joista jo pieni osa sormenjälkeämme on ainutlaatuinen. Kenelläkään muulla ei ole aivan samanlaista sormenjäljen osaakaan. Miten tämä on mahdollista?

Käsi 1Meidät on tehnyt suuri Taiteilija. Mutta minkälaiset ovat Taiteilijan omat kädet? Hänhän on tehnyt meidät omaksi kuvakseen. Jumalan käsi on meidän kätemme näköinen ja varmasti todella taitava, osasihan hän tehdä myös meidän kätemme sormenjälkineen ja hermoratoineen. Lisäksi hänen käteensä mahtuu. On aina yhtä turvallista ajatella, kuinka saa käpertyä Jumalan kämmenelle.

Me kristityt olemme Jumalan kansaa. Hän on piirtänyt meidät käsiensä ihoon. Lukeehan Jesajan kirjassa:

“Unohtaako äiti rintalapsensa, unohtaisiko hoivata kohtunsa hedelmää? Vaikka hän unohtaisikin, minä en sinua unohda. Käsieni ihoon minä olen sinut piirtänyt, ja niin sinun [Siionin] muurisi ovat aina silmieni edessä.” Jes. 49:16.

Jesajan kirjassa puhutaan Siionista, mutta Jumalan lapsi voi ottaa tämän Jumalan suloisena lupauksena. Jos äiti voi joskus jotain unohtaa, Jumala on toisenlainen.

Pysy kuulolla!
Ihan pieni ylistysajatus
Kiitos, kun jaat...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter