Olen huomannut, että me ihmiset pysyttelemme mieluusti mukavuusalueellamme omassa arjessamme. Meille kehittyy tietynlaisia rutiineja, joita mielellään noudatamme. Mutta mikä on tärkeämpää kuin Jeesuksen seuraaminen?

Ihmisen Poika sanoo:

”Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisemmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” (Matt. 25:40)

Meillä kaikilla on oma Jumalan antama osamme Hänen suunnitelmassaan, ja ne osat poikkeavat joskus suurestikin toisistaan, mutta kaikille meistä on annettu kehotus auttaa niitä, jotka ovat avun tarpeessa.

Olen pohtinut tätä asiaa viime viikkoina ollessani erään tuttavani apuna ja tukena hänen poikansa kuoltua. Voin iloiten huomata, että Raamatun lukeminen ja rukoileminen ovat tehneet minusta alttiimman ojentamaan auttavan käteni. Silti havaitsen itsessäni laiskuutta ja mukavuudenhalua. Yövyttyäni tuttavani luona kahtena peräkkäisenä yönä, myönnän toivoneeni, ettei hän pyytäisi minua tekemään sitä uudelleen. Nyt olen kuitenkin luvannut hoitaa hänen lemmikkieläimiään hänen luonaan yhden yön yli, että hän pääsisi vähän tuulettumaan.

Katso ympärillesi, pane itsesi likoon

En varmaankaan ole ainoa, joka mieluummin auttaisi vain silloin kun se itselle parhaiten sopii. Jumala kuitenkin kutsuu meitä palvelemaan toisiamme. Hän kehottaa meitä mm. vaatettamaan alastoman ja ruokkimaan nälkäisen. Varmasti me kaikki autammekin toisiamme ilolla. Koen kuitenkin, että Jumala tahtoo meidän panevan itsemme likoon useammin, katsomaan useammin ympärillemme nähdäksemme ketä voisimme auttaa. Usein juuri rutiinit ja mukavuudenhalu estävät meitä auttamasta. Ehkä emme tarjoa yösijaa tarvitsevalle, koska juuri sinä iltana on viikoittainen yksityinen iltamme jonkun televisiosarjan tai kunto-ohjelman parissa – tai emme anna rahaa sitä pyytävälle, koska olemme juuri matkalla alennusmyynteihin ostoksille. Usein asetamme itsemme toisen edelle.

Oma kokemukseni mukavuusrajani ylittäneistä tilanteista on kovin positiivinen. Kuinka kohottavaa on kun saa toisen iloiselle mielelle tai tuntemaan, ettei hän ole yksin. Katsokaamme ympärillemme missä kuljemmekin. Jossain on jäisellä tiellä kaatunut puliukko, lompakkonsa kotiin unohtanut nainen lounaslautasensa kanssa kassalla, eksynyt turisti tai ystävä ilman lapsenvahtia illaksi. Joku tarvitsee juuri sinun apuasi!

Ei olisi Googlea - olisi vain se mitä olet tallettanut muistiisi
Ydintiimin kirja- ja videovinkit vuodelle 2017
Kiitos, kun jaat...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter