mde

 

Raamatun ohella John Burken kirjat ovat jo pitempään olleet ahkerassa käytössä Mikaelmessuyhteisössä, mutta mitä muuta sellaista ydintiimiläiset ovat viime aikoina lukenut, mitä haluamme suositella muidenkin vuoden 2017 lukulistalle?

Tutustu valikoimaan ja laita nimet ja kirjankannet korvan taakse, että tunnistat helmen sen kohdatessasi 🙂 Älä kuitenkaan unohda sitä Helmien Helmeä, Raamattua, muiden kirjojen kustannuksella…

 

KIRJAVINKIT

 

PASI JAAKKOLA, MIKAELMESSUYHTEISÖN PAIMEN

 

pasiAndrew Watson: Mestarin malli

Ohjaa Jeesuksen seuraamiseen – ei metodin kautta – vaan seuraten Jeesuksen esimerkkiä. Haastaa uuteen asennoitumiseen Kristuksen palvelijana.

 

Judah Smith: Jeesus on_____.

Vahvaa armokeskeistä julistusta John Burken tyyliin. Avaa uudenlaista, tuoretta näkökulmaa kristillisyyteen ja seurakuntaan.

 

Miikka Ruokanen: Ydinkohdat

Yksinkertainen selitys opista eli mistä kristinuskossa on kysymys. Varsinkin jos dogmatiikka on sinulle vieraampaa (esim. terminä).

 

ULRIKA KAUNISKANGAS

John Burke: Täydelliset älkööt vaivautuko

John Burke: Mutaa ja Mestariteos

 

John Burken molemmat kirjat edustavat hyvää ja armollista lähestymistapaa.

Niistä saa keskusteluun vinkkejä siihen, kuinka jokin asia kannattaa sanoittaa muulla kuin kaanaankielellä.

 

 

sdrJARKKO LASSILA

Jack Frost: Tie Isä syliin

Jack Frost on itse käynyt kovan tien ennen uskoa ja uskonaikana. Vaikka seurakunnat kasvoivat ja Jack auttoi muita, niin oma perhe voi todella huonosti. Kun hän löysi Isän rakkauden, laki muuttui rakkaudeksi ja niin alkoi Jackin kasvu hyväksi perheenisäksi ja pastoriksi.

Kirjan pohjalta on myös tehty 10 dvd:n opetussarja joka avasi mulle paljon asioita.

Kirjalle hyvää jatkoa on Jack Frostin toinen kirja:

Hengellisestä orjuudesta hengelliseen lapseuteen.

 

mielenmuutos JUHA MALMIVIRTA

John Burke: Mielenmuutos

John Burken toinen kirja ’Mielen muutos’ on viimeaikoina herättänyt paljon ajatuksia säännöllisestä yhteydestä Herraan sekä yhteisöllisyydestä.

 

Päivi Niemi: Hyvää mieltä ja tunnetaitojahyvaa-mielta-ja-tunnetaitoja

Toinen hyvä teos oman kuupan rassaukseen on ollut Päivi Niemen ’Hyvää mieltä ja tunnetaitoja’. Se ei ole kyllä kovin hengellinen, vaikka Päivin tausta saatananpalvojasta Herran työhön paistaakin läpi.

 

 

mdeJIPPU

Timothy Keller: Tuhlaajaisä

Tämä on uskomaton näkökulma tuhlaajatarinaan.

Se ei keskity tyypillisesti vain tuhlaavaan poikaan vaan myös hänen veljeensä joka on yhtä kaukana jumalasta kuin toinenkin sortuen uskonnolliseen omavanhurskauteen. Molemmat ovat eksyneitä, niin tuhlaaja kuin miellyttäjäkin.

Kirja sopii meillä uskoville, jotka yritämme itse usein ansaita rakkautta Jumalalta.

 

HANNE TUULOS

Tullian Tchividjian: Yksisuuntaista armoa

Armo ja rakkaus muuttavat, eivät vaatimukset. Siinä yksinkertaisudessaan Tchividjianin kirjan keskeisin sanoma, joka maalataan lukijan eteen monella tavalla Raamattuun pohjaten ja lukuisin koskettavin esimerkein elävästä elämästä. Tämä on hyvin linjassa John Burken seurakuntanäyn kanssa.

Anne Vosskamp: Tuhat lahjaa

mdeKiitos edeltää aina ihmettä, sanoo Ann Voskamp. Matka näihin sanoihin oli ollut pitkä. Ann kertoo traumaattisista menetyksistään ja kirja on viiltävä kuvaus siitä miltä elämä voi tuntua.  ”Voiko Jumala olla hyvä?” kysyy Ann ja tarttuu haasteeseen kirjata ylös tuhat asiaa, joita rakastaa. Kiittäminen ja kiitosaiheiden metsästäminen muutti Annin ja hänen elämänsä ja jumalasuhteensa.

Tuhat lahjaa on yhtä aikaa kaunis, karu ja koskettaa vahvasti hengellisesti. Tätä kirjaa voi suosittella myös niille, jotka asettavat vaatimuksia kirjan kielelle. Kieli on tasokasta ja kaunista ja kirjaan on osattu valita juuri oikeat sanat avaamaan kirjoittajan herkkää tapaa ilmaista ajatuksiaan. Tätä en malttanut lukea kuin jarrutellen, ettei se loppuisi niin pian ja kirja jätti halun etsiä ympäriltään kiitosaiheita.

Anni Pesonen ja Kirsi Valkama: Arkielämää Raamatun aikaan

Tämä kirja oli itselleni hyvin mielenkiintoinen ja avuksi Raamatun syvällisempään ymmärtämiseen. Se avaa Raamatun aikaista elämän tapaa ja auttaa ymmärtämään olosuhteita missä Raamatun testejä on kirjoitettu ja minkälaiseen kulttuuriin ja tilanteisiin Raamatun kertomukset linkittyvät.

 

TUOMAS METSÄRANTA

Kenneth E. Bailey: Jeesus lähi-idän asukkaan silmin

Bailey asui 60 vuotta lähi-idässä ja tuntee hyvin raamatunaikaista kulttuuria.

Kirja auttaa pääsemään syvemmälle Jeesuksen elämään ja opetuksiin.

 

 

MATTI HERNESAHO, PASTORIkempilainen

Tuomas Kempiläinen: Kristuksen seuraamisesta

Suosittelen jenkkikirjojen vastapainoksi Tuomas Kempiläisen kirjaa ”Kristuksen seuraamisesta”. Kirja on kirjoitettu ennen reformaatiota 1400-luvulla, joten siitä voi löytyä nykykristitylle hieman vieraampiakin painotuksia, mutta kokonaisuudessaan kirjasta huokuu valtava Pyhän Hengen tuntemisen viisaus.

Kirja löytyy sujuvana nykykielisenä suomennoksena ja kirja on jaettu lyhyisiin lukuihin, joita voi lueskella ja makustella hartaudeksi.

 

jeesusnasaretilainen2KARI MÄENPÄÄ

Joseph Ratzinger: Jeesuksen viimeiset päivät

Jos etsit hiukka toisenlaista näkökulmaa ja ehkäpä jopa ymmärryksen avartumista img_0057niin lue Joseph Ratzingerin Jeesuksen viimeiset päivät. Sain itse asiassa tämän kirjan Pasilta synttärilahjaksi joten sylttytehdas on siellä…;) Olen lukenut kirjaa ihan toisella tavalla kuin useimmiten luen; mietiskellen ja hitaasti. Tämä ei siis ole sellainen kerralla ahmittava vaan hitaasti avautuva. Kirja osaa oivasti rakentaa hengellistä elämää syventävää sanomaa – sopii jokaiselle, joka haluaa tutustua Jeesukseen historiallisen ja uskon tulkinnan kautta. Voisikohan sopia lukupariksi Tuomas Kempiläiselle?

Raamattu

Ylivoimainen lukusuositukseni on Raamattu. Lue tänä vuonna vaikkapa Vanha Testamentti läpi pariinkiin kertaan…

 

VIDEOVINKIT

 

PIIA VIRTANEN

warroomElokuva WARROOM

Suosittelen hengellistä elokuvaa Warroom. Se kertoo ruuhkavuosiaan elävästä pariskunnasta, jonka avioliitto on ajautunut syviin ongelmiin. Vaimo päättää kuitenkin lähteä rukoustaisteluun persoonallisen ystävänsä tukemana.

Elokuvan nimi Warroom ei liity mitenkään historiaan eikä aseisiin. Nimen tausta paljastuu, kun katsot tämän lämminhenkisen elokuvan.

Suosittelen tätä leffaa, koska se tapahtui nykyajassa, oli virkistävän erilainen ja se kertoo rukouksesta avoimen hengellisesti.

 

ULRIKA KAUNISKANGAS

kingdom_and_empireAD Kingdom and Empire (löytyy esim. Netflixistä)

Tämä taidokkaasti tehty ja jännittävä sarja kertoo Apostolien tekojen tapahtumista ja alkukristittyjen huterasta alusta Jerusalemissa, missä oli yksin Jumalan ihme, että kristinusko levisi, ja auttaa hahmottamaan Rooman vallan aikaisia poliittisia ja hengellisiä asetelmia.

Sarjassa kuvataan hyvin se pelko ja paine, mitä Apostolien teot rivien välissä kuvaavat, ja toisaalta siitä saa elävän kuvan ihanasta ja rakastavasta Jeesuksesta sekä Pyhän Hengen voimasta. Jaksoja riittää, peräti 12 kolmevarttista ohjelmaa. Sarja on todella hyvin tehty ja näytelty. Esimerkiksi Paavali on kauhea Saulina, ärsyttävä, pelottava, mutta lopulta sitten jotenkin hauska siinä hullunrohkeudessaan. Sarja on niin jännittävä välillä K16 väkivaltaisuuden puolesta, että sain ajoittain pidellä penkistä, että kestän katsoa.

 

exoduspromo1Patterns of Evidence: Exodus (myös esim. Netflixissä)

Toinen hyvä on parituntinen dokumentti Raamatun tapahtumien todisteiden etsimisestä arkeologian keinoin.

Miksi arkeologit väittävät, että Mooseksen johtamasta kansanvelluksesta Egyptistä Israeliin ei ole mitään arkeologisia todisteita? Miksi ei myönnetä, vaikka todisteita löytyy?

 

Mikaelmessun ydintiimi toivottaa…

antoisia lukuhetkiä ja siunattuja videoelämyksiä kaikille vuonna 2017! 🙂

 

Liikkeelle mukavuusalueelta lähimmäisiä auttamaan!
15.1.2017 Pasi Jaakkola: "Haluamme tarjota perheen joka muuttaa maailmaasi."
Kiitos, kun jaat...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter