Kirkonmäki-tapahtumaa vietetään seuraavan kerran 23.9. Mikaelin kirkonmäellä. Tervetuloa!

LASTEN MIKAELMESSU
Mikaelmessu on lapsiperheille hyvä valinta: Elämän äänet eivät häiritse vapaamuotoista messua ja tarjoamme lapsille joka kerta myös ikätasoon sopivaa omaa toimintaa. Vanhemmat ovat tervetulleita tutustumaan eri ikäryhmien hetkiin ja tarvittaessa olemaan mukana lapsensa kanssa. Pyhäkoulutoimintaa järjestää Mikaelmessun kasvatustiimi. Tiedustelut: pasi.jaakkola@evl.fi

 

luettelotahti Lastenhuone
Pienille lapsille, jotka eivät vielä viihdy koko messua penkissä, tarjoamme mahdollisuuden mennä välillä leikkimään ja piirtämään lastenhuoneeseen. Huone sijaitsee kirkon perällä oikealla. Mukana on aina leikkitäti. Vanhemmat ovat myös tervetulleita leikkihuoneeseen.

 

luettelotahti Pyhis alle kouluikäisille
Noin 3-6-vuotiaille alle kouluikäisille lapsille järjestetään messun opetuksen aikana pyhäkouluhetki ruusuhuoneessa. Juontaja kutsuu lapset pyhiksen vetäjien kanssa kokoon aikuisten opetuksen alkaessa. Lapset tulevat takaisin ehtoolliselle.

 

luettelotahti Pyhis kouluikäisille

Alakouluikäiset lapset kokoontuvat omaan pyhäkouluunsa kirkon kryptaan saarnan ajaksi. Kaikki lapset kutsutaan saarnan alkaessa kokoon juontajan toimesta ja lapset lähtevät omien ryhmiensä ohjaajien johdolla pyhiksiinsä.  

 

 

Mukulaperhe

Mikaelmessuyhteisön lapsiperheiden määrä on ollut koko ajan kasvussa ja uusien kavereiden kanssa on mukava tavata muulloinkin kuin messussa. Siksi perustimme ”Mukulaperheen”, joka kokoontuu n. kerran kuussa messujen ulkopuolella.

Mukulaperhe-tapaamiset ovat rento ja hauska kohtaamispaikka lapsille vanhempineen. Siellä saat tukea kristilliselle kasvatukselle, teemme yhdessä retkiä, leikimme ja viihdymme yhdessä eri tavoin.

Mukaan olet tervetullut riippumatta siitä oletko jo käynyt Mikaelmessussa vai löysitkö meidät ensimmäistä kertaa nyt netistä. Mistä hyvänsä syystä kaipaatkin lapsinesi porukkaa, jonka kanssa touhuta ja tavata muita lapsiperheitä, tule rohkeasti mukaan.

Tervetulleita ovat myös ystäväperheesi.

Haluatko mukaan?

Ota yhteyttä: pasi.jaakkola@evl.fi tai 040 341 7412 niin saat infoa seuraavasta kokoontumisestamme tai pistäydy seuraavassa Mikaelmessussa tutustumassa uusiin kavereihin ensin pyhäkoulussa ja kyselemässä lisää Mukulaperheen toiminnasta.

Nähdään! 🙂

 

 Kirkonmäkitapahtumat

 

Muutaman kerran vuodessa Mikaelin kirkonmäellä on isompi perhetapahtuma, jossa on satamäärin kävijöitä. Mäeltä ja kirkosta löytyy silloin puuhaa kaiken ikäisille.

Kirkon ovet ovat auki tutustumiselle, useasti kanttori esittelee lapsille urkuja ja ympäri kirkkoa löytyy erilaisia toimintapisteitä sekä lapsille että aikuisille. Kasvomaalarin vastaanotollakin kannattaa käväistä. Pihalla odottavat esimerkiksi kiltit rapsuttelukoirat hellijöitään ja liikunnallinen rastirata kutsuu lapsia ja lapsenmielisiä. Joka kerta on myös tarjoilua, kuten grillimakkaraa tai lettuja.

Suosittuja vieraita menneissä Kirkonmäki-tapahtumissa ovat olleet mm. paloauto, poliisihevoset, vetokoirat, ratsastusponit, tanssivat koirat. Viime keväänä järjestettiin myös vanhojen autojen näyttely ja muutaman kerran Kirkonmäki-tapahtuman yhteydessä on pidetty kirpputoria.

Seuraavaa Kirkonmäki-tapahtumaa vietämme su 23.9. Tervetuloa myös tapahtuman jälkeen alkavaan messuun. Tätä odotellessasi käy kurkkaamassa valokuvia menneistä Kirkonmäki-tapahtumista.