Kirkonmäki-tapahtumaa vietetään seuraavan kerran huhtikuussa 2018 Mikaelin kirkonmäellä. Tervetuloa!

LASTEN MIKAELMESSU

Mikaelmessu on lapsiperheille hyvä valinta: Elämän äänet eivät häiritse vapaamuotoista messua ja tarjoamme lapsille joka kerta myös ikätasoon sopivaa omaa toimintaa. Vanhemmat ovat tervetulleita tutustumaan eri ikäryhmien hetkiin ja tarvittaessa olemaan mukana lapsensa kanssa. Pyhäkoulutoimintaa järjestää Mikaelmessun kasvatustiimi. Tiedustelut: pasi.jaakkola@evl.fi

 

luettelotahti Lastenhuone

Pienille lapsille, jotka eivät vielä viihdy koko messua penkissä, tarjoamme mahdollisuuden mennä välillä leikkimään ja piirtämään lastenhuoneeseen. Huone sijaitsee kirkon perällä oikealla. Mukana on aina leikkitäti. Vanhemmat ovat myös tervetulleita leikkihuoneeseen.

 

luettelotahti Pyhis

Noin 3-6-vuotiaille alle kouluikäisille lapsille järjestetään messun opetuksen aikana pyhäkouluhetki ruusuhuoneessa ja kouluikäisille kirkon alakerran kryptassa. Juontaja kutsuu lapset pyhiksen vetäjien kanssa kokoon aikuisten opetuksen alkaessa. Lapset tulevat takaisin ehtoolliselle.

 

luettelotahti Leffaklubi

Leffa-klubissa voivat noin 7-12 -vuotiaat kouluikäiset lapset katsoa kristillisiä lastenohjelmia messun aikana. Leffaklubi alkaa ruusukahviossa takana vasemmalla messun alkaessa. Lapset tulevat takaisin ehtoolliselle. Leffaklubi on tällä hetkellä tauolla.

 

 

Mukulaperhe

Mikaelmessuyhteisön lapsiperheet tapaavat noin kerran kuussa ”Mukulaperheessä”. Tuemme kristillistä kasvatusta, teemme retkiä, käymme ulkoilemassa, leikimme ja viihdymme yhdessä eri tavoin. Mukaan ovat tervetulleita myös ystäväperheet tai juuri Sinä, joka kaipaat lapsinesi porukkaa, jonka kanssa touhuta ja tavata. Haluatko mukaan? Ota yhteyttä: pasi.jaakkola@evl.fi

 

Kirkonmäkitapahtumat

 

Muutaman kerran vuodessa Mikaelin kirkonmäellä on isompi perhetapahtuma, jossa on satamäärin kävijöitä. Mäeltä ja kirkosta löytyy silloin puuhaa kaiken ikäisille. Kirkon ovet ovat auki tutustumiselle, useasti kanttori esittelee lapsille urkuja ja ympäri kirkkoa löytyy erilaisia toimintapisteitä sekä lapsille että aikuisille. Kasvomaalarin vastaanotollakin kannattaa käväistä. Pihalla odottavat esimerkiksi kiltit rapsuttelukoirat hellijöitään ja liikunnallinen rastirata kutsuu lapsia ja lapsenmielisiä. Joka kerta on myös tarjoilua, kuten grillimakkaraa tai lettuja. Suosittuja vieraita menneissä Kirkonmäki-tapahtumissa ovat olleet mm. paloauto, poliisihevoset, vetokoirat, ratsastusponit, tanssivat koirat. Viime keväänä järjestettiin myös vanhojen autojen näyttely ja muutaman kerran Kirkonmäki-tapahtuman yhteydessä on pidetty kirpputoria.

 

 

 

Seuraavaa Kirkonmäki-tapahtumaa vietämme huhtikuussa 2018 Tervetuloa myös tapahtuman jälkeen alkavaan messuun. Tätä odotellessasi käy kurkkaamassa valokuvia menneistä Kirkonmäki-tapahtumista.