Mikaelmessun kevätkausi alkaa su 12.1. klo 17 MIkaelinkirkossa ja jatkuu sen jälkeen parillisten viikkojen sunnuntaina. Tervetuloa mukaan!

MIKÄ ON MIKAELMESSU?
”Se alkaa papin vitsillä ja päättyy yhteiseen iltapalaan.”

 

 

Voiko Jumalanpalveluksen tehdä toisin? Halusimme tehdä uudenlaista ja 2000-luvulle sopivaa yhteisöllistä messua yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Tyyliä nuorennettiin, kulttuuria kevennettiin, sanomaa syvennettiin ja musiikkiin saatiin oma Mikaelmessu house band.

Lopputulokseen kuuluu:

INNOSTAVA ALOITUS: Messu alkaa vitsillä ja iloisella ylistyksellä Mikalmessu house bandin johdolla. Alkuun kuuluu usein myös jonkun henkilön haastattelu.

VARUSTAVA OPETUS: Raamattuopetusta on pyritty muokkaamaan nykyihmisen kohtaavaksi. Opetuksen päätteeksi seurakuntaa saa kommentoida ja kysellä. Opetuksen aikana on yli kaksivuotiaille lapsille ”Pyhis” -pyhäkoulu. Kouluikäiset kokoontuvat omana ryhmänään.

KOHTAAVA RUKOUS: Jokaisessa messussa voit jättää oman rukousaiheesi rukouskoriin yhdessä rukoiltavaksi. Ehtoollisen ja iltapalan aikana on mahdollisuus henkilökohtaiseen rukoukseen rukouspalvelijoiden kanssa.

HOITAVA EHTOOLLINEN: Vietämme jokaisessa messussa ehtoollista, jossa voit jättää taakkasi Jeesukselle.

YHTEINEN ILTAPALA: Messun lopuksi on kaikille tarjolla iltapalaa. Pappi on koko ajan tavattavissa.

 

 

Kuvia Mikaelmessuista löydät Mikaelmessun kuvagalleriasta.

Mukaan tekemään
Mikaelmessu on seurakuntalaisten yhdessä toteuttama. Tule kirkkoon jo klo 16, niin saat helpon mutta tärkeän messutehtävän. Klo 16 alkaen rukoilemme myös messun puolesta. Tarvitsemme juuri sinua, apuasi ja rukouksiasi. Lisätietoja: pasi.jaakkola@evl.fi tai 040 341 7412.
Mikaelmessu on myös yhteisö

Se tarkoittaa sitä, että meitä kiinnostaa oikeasti se, että jokainen löytää paikkansa, tutustuu ihmisiin ja löytää ystäviä. Haluamme, ettei kukaan jää yksin ja kaikki viihtyvät.

Siksi olemme paljon muutakin kuin messu. Teemme asioita yhdessä myös messujen ulkopuolella.

Järjestämme esimerkiksi tutustumisiltoja ja yhteisöiltoja, joissa on aikaa solmia ystävyyksiä.

1-2 kertaa vuodessa järjestetään myös Mikaelmessuleiri jossakin Turun alueella tai lähistöllä.

Haluamme tarjota sinulle myös perheen. Perheiksi kutsumme messujen välissä on kokoontuvia moninaisia pienempiä ryhmiä ryhmissä, joihin olet kaikkiin lämpimästi tervetullut.

Toivomme, että voisit löytää itsellesi oman porukan perheidemme joukosta.

Sosiaalisessa mediassa Mikaelmessu on läsnä Facebookissa (Mikaelmessu-sivu ja Mikaelmessuyhteisö-ryhmä), Instagramissa (MIkaelmessu.fi) ja Twitterissä (Mikaelmessu). Etsi meidät ja osallistu keskusteluun näilläkin foorumeilla!

Tervetuloa Mikaelmessuyhteisöön!