MM_logo_valkoinen_teksti

Su 14.1. klo 17 Mikaelmessu Mikaelinkirkossa (Puistok. 16). Pasi Jaakkola, Jaakko Paakkanen, Mikaelmessu house band, pyhäkoulut, iltapalaa.

”Haluamme tarjota perheen, joka muuttaa maailmaasi.”

NÄKYMME
”Haluamme tarjota perheen, joka muuttaa maailmaasi.”

Mikaelmessu ei ole ensisijaisesti jumalanpalvelus vaan yhteisö. Haluamme, että seurakunta voisi olla iso perhe, jossa tunnemme toisemme ja voimme auttaa toisiamme rakkaudessa. Esimerkkiä olemme hakeneet Raamatun seurakuntamallista ja nykyaikaisista yhteisöllisistä seurakunnista.

Isossa messussa voi olla vaikea tutustua toisiin syvemmin ja kokea perheyhteyttä. Siksi olemme perustaneet pienempiä ryhmiä, joita kutsumme ”perheiksi”. Perheissä on vetäjät, ”isä ja äiti”, jotka kantavat vastuuta perheestä, ja jäseniä kymmenestä kolmeenkymmeneen. Perheet kokoontuvat säännöllisesti ja jokainen perhe on avoin uusille tulijoille. Rohkaisemme sinua tutustumaan perheisiimme ja löytämään omasi.

Pastorimme Pasi avaa perhenäyn taustaa: ”Sain nuorena kasvaa yhteisöllisessä opiskelijaseurakunnassa. Se vahvisti uskoani, mutta se myös muutti minua. Tämä maailma oli murjonut minua ujoksi pojaksi, mutta toisten kristittyjen yhteydessä sain kasvaa Jumalan alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi mieheksi. Löysin myös elämäntehtävän: kutsumusopettajan työ muuttui kutsumuspastorin työksi.”

 

Haluamme rakentaa seurakuntaperheitä, joissa voi…

 

  • kasvaa armossa, rakkaudessa ja ilossa.
  • tutustua syvemmin Jeesukseen, uskoon, rukoukseen ja Raamattuun
  • olla Jumalan hoidettavana ja ohjattavana.
  • saada merkityksellisiä ihmissuhteita.
  • ymmärtää sitoutumisen merkitys.
  • päästä palvelemaan Jumalaa ja lähimmäistä.
  • löytää Jumalan tarkoittama elämänsuunnitelma.

 

Kutsumme sinua etsimään rohkeasti omaa paikkaasi ja perhettäsi. Kutsumme sinua toteuttamaan tätä näkyä, jossa saat olla perheenjäsenenä tärkeä veli tai sisar toiselle. Tule muuttamaan tätä rikkinäistä maailmaa Jumalan rakkaudella.

 

MIKAELMESSU kokoaa koko yhteisön yhteen Jumalan sanan ja ehtoollisen äärelle. Joka toinen viikko toteutuva messu on yhteinen juhlamme.

PERHEET kokoavat pienen yhteisönsä nauttimaan toistensa seurasta ja kasvamaan Jumalan tuntemisessa. Perheet suuntautuvat ulospäin ja kutsuvat uusia perheyhteyteen.

KASVURYHMÄT ovat pieniä 5-10 hengen intiimeitä soluryhmiä, joissa voidaan jakaa luottamuksella syviä elämänkysymyksiä. Kasvun tukena käytetään MORPH-kirjasarjaa. Ryhmät ovat luonteensa vuoksi pääsääntöisesti suljettuja ja niihin pääsee perheiden kautta.

 

KOLME YDINARVOA

Emme halua nihkeää seurakuntakulttuuria. Kulttuuri luodaan arvoilla, joihin halumme jokaisen yhteisömme vapaaehtoisen sitoutuvan.
luettelotahti Armo

sellaisenaanKristinuskon erottaa muista uskonnoista armo, mutta ikävä kyllä montaa seurakuntaa kuvaa enemmän tuomitsevuus kuin armo. Meille on itseisarvo, että jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on: juppina tai junttina, nutturala tai ilman, iloisen tai surullisena. Jumala hyväksyy jokaisen ehdoitta ja me yritämme seurata hänen esimerkkiään.

John Burken kirjassa Täydelliset älkööt vaivautuko kerrotaan teksasilaisesta Gateway-seurakunnasta, jossa armo on yritetty ottaa toisissaan seurakuntakulttuurin ytimeksi. Tuo kirja on Raamatun ohella Mikaelmessuyhteisön armonäkyä määrittäviä teoksia.

luettelotahti Rakkaus

saa_välittää”Mutta suurin niistä on rakkaus.” (1 Kor. 13:13) Yritämme, että rakkaus olisi yhteisössämme muutakin kuin sanahelinää. Haluamme rakentaa yhteisöllistä seurakuntaa, jossa toisista saa välittää. Haluamme myös palvella apua tarvitsevia lahjojemme mukaan.

Kasvuryhmissä käytämme MORPH-materiaalia, joissa tavoitteena on kasvaa ihmisenä, Jumalan tuntemisessa ja rakkaudessa. Jumalan rakkaus voi oikeasti muuttaa meitä. Kutsumme sinua kasvuryhmiin kasvamaan rakkaudessa Jumalaan ja toisiin. Jos et ole vielä osallistunut ruokakassien jakoon – osallistu kanssamme – se muuttaa maailmaasi!

luettelotahti Ilo

hauskaaAito kokemus armosta ja rakkaudesta synnyttää aina iloa. Kirkossa saa olla hauskaa niin lapsilla kuin aikuisilla. Seurakunnassa saa viihtyä. Liian kireää pipoa kannattaa Mikaelmessussa löysätä – viihtyy paremmin. Ilo rohkaisee luovuuteen ja kutsuu uusia seurakunnan yhteyteen.

Suomalaista hengellistä elämää kuvaavat parhaiten hautajaiset. Perinteisesti kirkossa virret soivat mollissa ja ilmeet ovat vakavat. Haluamme olla protesti mollikristillisyydelle. Jokainen messu alkaa tietoisesti vitsillä murtaaksemme vakavaa kulttuuria ja ennakkoluuloja. Mikaelmessussa ja perheissä pitää viihtyä ja hauskanpito ei ole kiellettyä.