Meitä näkee Mikaelmessuissa 9.9. alkaen ja sen jälkeen parillisten viikkojen sunnuntaisin 17 Mikaelinkirkossa. Tule juttelemaan!

 

ME KÄYMME MIKAELMESSUSSA – LIITY SEURAAMME

Pasi Jaakkola, paimen

Löysin elävään seurakuntayhteyteen Alfa-kurssin kautta ja siinä prosessissa myös ammattini vaihtui opettajasta papiksi.

Olen Mikaelissa halunnut tarjota ihmisille samanlaista lämmintä seurakuntaa, jossa itse sain opiskelijana kasvaa. Polulla olemme vielä monella tapaa alkumetreillä, mutta kutsun sinut mukaan Mestarin jalanjälkiin – jotakin uutta on syntymässä Turkuun. Lämpimästi tervetuloa Mikaelmessuyhteisöön!

 

Piia Virtanen

Löysin Mikaelmessuyhteisöön tehtyäni uskonratkaisun vuonna 2010. Rakkain toimintamuoto minulle ovat kasvuryhmät. Ison kaupungin suuressa seurakunnassa on hienoa, että pienissä ryhmissä voi oppia tuntemaan toisiaan. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja niihin liittyy vankan hengellisen sisällön lisäksi arjen kuulumisten jakamista ja yhdessäoloa. Tapaamiset ovat hulvattomia, koskettavia ja antoisia. Kasvuryhmissä minulle parasta on ollut ehdoton hyväksyntä, jota olen kokenut.

 

Juha Malmivirta

Vaimoni sekä 2 pienen poikani kanssa olemme pitäneet kovasti Mikaelmessun nykyaikaisesta ja nuorekkaasa tunnelmasta sekä siitä, että messun järjestämisessä vapaaehtoisilla on iso rooli. Leppoisan ja positiivisen tunnelman kruunaa hyvä hengellinen sisältö, joka herättää aina ajatuksia. Pientenlasten vanhemmille leikkihuone lastenhoitopalveluineen ja samanikäisine leikkikavereineen on tosi pop. Messun loputtua on vielä mahdollisuus vaihtaa kuulumisia muiden osallistujien kanssa iltapaan merkeissä.

 

Hanne Tuulos

Mikaelmessussa mulle rakkainta on yhteisö, jossa olen saanut tuntea aivan valtavasti armoa, hyväksyntää ja toteuttaa unelmiani ja kutsumustani. Kun tulin nelisen vuotta sitten mukaan seurakuntia paljon kiertäneenä, tiesin tulleeni kotiin. Mikaelmessu on aina viikon kohokohta: sen ilossa, sykkeessä ja Jeesuksen läsnäolossa on lähes mahdotonta olla viihtymättä. Iloni ja voimani on siinä, että saan omistaa armon ja tuntea Jeesuksen, jonka kanssa uskallan enemmän.

 

 

Jatta Haltsonen

Vuonna 2011 tulin Alfakurssille, jonka myötä uskoni selkeytyi. Ripittäydyin ensimmäisen kerran elämässäni ja saatuani synninpäästön tunsin kuinka Jeesus tuli lähelleni. Tunsin Pyhän Hengen läsnäolon ensimmäistä kertaa. Uskon tieni on edelleen kompuroimista ja etsimistä, mutta tiedän varmuudella, että on yksi, jonka sylissä minulla on aina turva – rakas Vapahtajamme Jeesus Kristus. Nyt saan palvella Häntä monin tavoin. Kiitän siitä ja kaikista ihanista ystävistä, joita täällä olen saanut.

 

Jippu

Elämäni on ollut myrskyisää lapsesta saakka. Hapuilin ja etsin itseäni vuosia, kuljin eri seurakunnissa, mutta en kyennyt juurtumaan minnekään. Todellisen pimeyden kohdattuani koin Jumalan kutsuvan minua lähelleen. Kipujen ja taisteluiden keskellä sain antautua Hänen armoonsa ja antaa elämäni Hänen käyttöönsä. Mikaelinseurakunta tarjosi minulle mahdollisuuden toteuttaa kutsumustani Jumalan palvelijana. Yhteisö on minulle koti ja suojapaikka, jossa saan kasvaa lähemmäksi Kristusta.

 

Ulrika Kauniskangas
Miten voisi armahtaa ei vain toisen ihmisen, vaan myös itsensä?  ”Anna seurakunnan olla Vapahtajan syli”, rukoillaan kastetilaisuuksissa. Mikaelmessu-yhteisön porukka haluaa toimia Jumalan auttavina käsinä ja jalkoina, kuunnella ja hoitaa toinen toistaan.  Itse olen ainakin tällaista kokenut, balsamia haavoihin ja hoitavaa rukousta tarvittaessa. Taivaan Isin kanssa ei merkitse, minkä ikäinen tai näköinen olen. Jumalan kämmenelle mahtuvat pitkät ja pätkät. Tervetuloa sekaan!
Erja Mäenpää

Karin kanssa ollaan oltu mukana Mikaelmessuyhteisössä sen alkumetreiltä asti. Palvelupaikkani on ollut lähinnä rukouspalvelu ja olen mukana myös Saviruukun sirpaleet perheessä, Alfa-ryhmissä ja Toivon Torstai leipäilloissa. Jeesuksen tuntemisessa parasta on kun Hän antaa suoria rukousvastauksia omaan tai toisten elämään. Olen saanut Jeesuksen työkaluna olla todistamassa vapautumista riippuvuuksista ja parantumista sairauksista. Hänen kanssaan jokainen päivä on seikkailu!

 

Jarkko Lassila

Yhteisö on ottanut minut armolla ja rakkaudella vastaan kokoajan vaikka vaellukseni on ollut haparoivaa. Oman hengellisen elämäni opettelun ja synnissä vaeltamisen olen voinut heille avoimesti kertoa. He ovat Jeesuksen tavoin olleet minulle armollisia ja rakkaudessa kannustaneet kasvamaan Jeesuksen tuntemisessa. Iloitsen, että ex-rikollinen ja narkkari otetaan avoimesti yhteisöön rakentumaan Jeesuksen armossa ja anteeksiantamuksessa, jotta voi oppia välittämään sitä myös eteenpäin.

 

Leena Malmivirta

Sain antaa koko elämäni Jeesukselle vuonna 2012. Hän on pitänyt hyvää huolta ja tehnyt suuria ihmeitä kohdallani. Käymme mieheni ja kahden poikani kanssa Mikaelmessuissa. Esikoisemme on innokas pyhäkoululainen ja nauttii siitä, että messuissa saa juosta ja tanssia. Olen löytänyt messuyhteisöstä ihania ystäviä ja pidän siitä, että siellä saan jakaa niin ilot kuin surutkin muiden kanssa. Palaan messusta iloisena ja virkistyneenä.

 

Tuomas Metsäranta

Jeesuksessa olen saanut rauhan, jota mikään muu ei ole voinut antaa. On turvallista tietää, että kaikki synnit saa anteeksi, koska Jeesus kuoli niiden tähden. On myös ihmeellistä, miten Jumala kuulee rukoukset ja johdattaa. Jeesuksessa on turva, joka kestää kaikissa tilanteissa. Mikaelmessuyhteisössä olen mukana esim. rukouspalvelussa. Mikaelin seurakunta on hyvä paikka kasvaa uskossa. Seurakunnassa on armollinen ilmapiiri ja paljon hyvää toimintaa, josta voi löytää oman paikkansa.

 

Jukka Saikkonen

17.01.2010 muutti loppuelämäni, sillä uskonnollisesta miehestä tuli kertaheitolla uskova. Tuona päivänä Sanan julistus pysäytti. Jumala puhutteli minua ja ilmaisi sanassa voimansa väkevästi. Ehtoollisella Jumala kosketti ja sain kokea, kuinka Pyhä Henki virtasi lävitseni. Sain sydämeeni sanoinkuvaamattoman rauhan. Ymmärsin Jumalan kutsun. Nyt yhteistä matkaa on kestänyt kuusi vuotta. Ystävä, tule Mikaelmessuun sellaisena, kuin olet!

 

 

Kari Mäenpää

Kokkolassa 60 vuotta sitten syntynyt, turkulaistumista vuodesta 1991 harjoitellut mies. Vuosi 1989 ja eräs heinäkuun sunnuntai muutti miehen arvot – elämän pomoksi astui Jeesus. Turussa hengellinen koti oli pitkään Vapaaseurakunta. Nykyään mies toimii ja touhuaa Erjansa kanssa Mikaelin rivistöissä rukouspalvelijana mm. Mikaelmessussa sekä Pansiossa eri tehtävissä. 27 vuotta Herra on pitänyt huolen huomisesta. Hän pitää huolen myös tästä hetkestä. Kokkolan poika suosittelee samaa sinullekin!

 

 

Aki Sirama

Osallistuin nuorten aikuisten Alfa-kurssille vuonna 2004. Seuraavana vuonna tajusin kuinka paljon tarvitsen Jeesusta elämässäni ja tein uskonratkaisun siitä, että totisesti Jeesus on minunkin juttu. Seurakuntayhteys jäi valitettavasti taka-alalle, kun en oikein koskaan päässyt seurakunnan tilaisuuksiin työvuorojen vuoksi. Jeesus kuitenkin kulki mukanani silloinkin. Nyt olen löytänyt uudelleen seurakuntayhteyden Mikaelmessuyhteisöstä, jonka lämpimästä ilmapiiristä olen tykännyt kovasti.

 

Tomi Raassina

Olen löytänyt Jumalan vasta vähän aikaa sitten. Sen jälkeen elämäni on muuttunut radikaalisti parempaan suuntaan kuin mitä se oli ennen uskoontuloani.  Tämä hyvä näkyy mm. siinä, että olen päässyt nauttimaan ihmisten auttamisesta ja vapaaehtoistyöstä, jota teen Mikaelin seurakunnassa. Usko on antanut todella paljon toivoa elämääni ja uuden tavan nähdä maailmaa Herran valossa. Se valo on saanut minut huomaamaan maailmassa hyvyyttä, mitä en ollut ennen huomannut.

 

Anna Saario

Aiemmin minulla ei ollut seurakuntayhteyttä enkä kokenut edes tarvitsevani sellaista, vaikka olinkin ollut uskossa koko ikäni. Minulle riitti, että kävin silloin tällöin kirkossa ja hengellisissä tapahtumissa. Mikaelin talvipäivillä 2010 ymmärsin, ettei kyse ole vain siitä, mitä minä seurakunnalta saan, vaan myös siitä, mitä itse voin tehdä. Jokainen seurakuntalainen on tärkeä ja jokaisella on jotain annettavaa. Mikaelissa olen saanut kokeilla erilaisia palvelutehtäviä – ilosta ja armosta käsin!